Hem Friskvćrd Skönhet Hälsotips Prenumerera Om tidningen Kontakta oss

PRENUMERERA

 

AKTUELL FRISKVÅRD

 
 
 
 
 
 
 

Linjer i ansiktet


INOM TRADITIONELL KINESISK MEDICIN (TCM) ANVÄNDER MAN SIG AV ETT STORT ANTAL OLIKA DIAGNOSTISKA TEKNIKER, DÄRIBLAND ANSIKTSDIAGNOSTIK. DENNA METOD ÄR VIKTIG PÅ MÅNGA SÄTT, BLAND ANNAT FÖR ATT DET ÄR VÅRT FÖRSTA REDSKAP. DET FÖRSTA MAN NATURLIGT GÖR NÄR MAN TRÄFFAR NÅGON ÄR JU ATT TITTA DEN PERSONEN I ANSIKTET OCH I ÖGONEN.

Under Ärens lopp sÄ har vi mÀnniskor en tendens att skaffa oss linjer, eller rynkor, i ansiktet. Dessa linjer ger oss karaktÀr, och visar pÄ att vi har gÄtt igenom en del och förhoppningsvis blivit lite visare pÄ kuppen. För mÄnga sÄ ger dessa linjer ocksÄ en del huvudbry och mÄnga kÀnner att det Àr ett problem att linjerna finns dÀr och Àven blir fler och djupare med Ären. Framför allt i vÄrt samhÀlle, som vÀrderar ungdomen sÄ högt, sÄ kan detta bli ett problem. Vi som grupp har ju idealet en 20-Äring som har kunskap och erfarenhet som en 55-Äring, en oftast omöjlig ekvation.


1. KrÄksparkarna, dvs linjerna som gÄr ut mot örat frÄn vÄra yttre ögonvinklar, handlar om glÀdje. Ju mer linjer vi har hÀr desto öppnare hjÀrta har vi. Vi har lÀtt att visa glÀdje och kÀrlek i vÄra relationer med andra, oavsett om det handlar om busschauffören eller i en kÀrleksrelation.

2. TvĂ„ vertikala linjer mellan ögonbrynen kan betyda att du Ă€r logiskt inriktad, och kan fokusera din energi pĂ„ ett bra sĂ€tt för att fĂ„ saker och ting gjorda. Å andra sidan kan de, om de Ă€r djupa, betyda att du arbetar alldeles för hĂ„rt, och att stressen i kroppen ökar. Du kan ha mycket frustration eller till och med ilska som byggs upp inom dig, för att till slut explodera. Är detta fallet bör du hitta sĂ€tt att slappna av. Oavsett om det handlar om att se till att du fĂ„r en sovmorgon per vecka, eller att du börjar meditera regelbundet.

3. Nasolabial-vecken, linjerna som gÄr frÄn nÀsvingarna ner mot mungiporna, Àr linjer som visar att du pÄ vissa sÀtt har hittat din vÀg för att nÄ ditt andliga mÄl i livet. De kan Àven visa pÄ att du tar livet lite för seriöst, att du har landat i ditt arbete och har skapat dig ett tryggt ekonomiskt och socialt liv, sÄ det Àr nÄgot att hÄlla utkik efter. Arbeta pÄ att fÄ lite mer glÀdjerynkor för att balansera ditt liv lite.

4. Pannan Àr kopplad till nervsystemet, och linjer i pannan visar att personen lÀgger mycket tid pÄ att tÀnka. Tankeverksamheten Àr kopplad till nervsystemet, hjÀrnan, och att agera utifrÄn intuitionen Àr kopplat till hjÀrtat.

5. Linjerna pĂ„ överlĂ€ppen, de som brukar kallas ”rökarlĂ€ppar”, Ă€r mycket kopplat till en person som tenderar att nĂ€ra andra vĂ€ldigt mycket men ha svĂ„rt att göra nĂ„gonting för sin egen skull. Ofta Ă€r det kvinnor som fĂ„r dessa linjer, kvinnor som nĂ€ra nog suddar ut sig sjĂ€lva för att vara andra till lags...

6. Linjer pÄ kindbenen Linjer som rör sig tvÀrs över kindbenen talar om att personen har sorg. Sorg Àr en kÀnsla som Àr svÄr att slÀppa, nÀr den vÀl har fÄtt fÀste. En av de viktigaste motmedel nÀr det gÀller sorg Àr att öva pÄ att kÀnna tacksamhet. Oavsett vilken vÀg du vÀljer för att lindra din sorg behöver du arbeta pÄ tacksamhetskÀnslorna för att verkligen ta dig ur sorgens grepp, och minska risken för bitterhet.

7. Linjer upp mot hÄrfÀstet Linjer som strÀcker sig frÄn ögonbrynen snett upp mot hÄrfÀstet Àr linjer som tyder pÄ att personen har fÄtt gÄ igenom tuffa tider, men genom dessa erfarenheter skaffat sig visdom.

Text: Matts Jaakkola

Olika estetiska behandlingar

För att behandla olika problem i ansiktet, nÀr vi talar om linjer, dubbelhakor, pÄsar under ögonen, mörka ringar under ögonen och den typen av problem som mÄnga mÀnniskor i dagens samhÀlle lider av, sÄ finns det mÄnga olika tekniker. Plastikkirurgi Àr en dyr metod, som dessutom har relativt stora komplikationer om det skulle gÄ fel. Botox samt Restylane och Perlane Àr mindre invasiva ingrepp, Àven om dessa ocksÄ kan ge problem. Botox Àr t ex gjort pÄ det absolut starkaste giftet man kÀnner till, Botulinumtoxin, Àven om det Àr mycket försvagat. Detta Àr ett nervgift som förlamar nerverna och pÄ sÄ sÀtt kan inte musklerna i ansiktet dra huden sÄ att den blir rynkig.

En naturlig behandlingsmetod för att ta hand om denna typ av problem, rynkor och sÄ vidare, Àr estetisk akupunktur. Denna metod anvÀnder sig av urgamla tekniker för att öka cirkulationen i huden, samtidigt som man balanserar de inre organens energi. Skönhet kommer ju som bekant inifrÄn, och med denna metod skapar man inre balans för att ge yttre skönhet.

Läs mer >>

 

Klok hudvÄrd


VAR SNÄLL MOT DIN HUD GENOM ATT VÄLJA EN SUND LIVSSTIL.

 • Drick ett glas vatten varje vaken timma
 • Ät sunt och varierat
 • Ta ett balanserat kosttillskott per dag
 • Skapa en rogivande sömn
 • Andas lugnt och avslappnat
 • Skydda dig mot stark sol
 • MĂ„ttlig konsumtion av alkohol
 • Motionera regelbundet
 • Undvik stress
 • AvstĂ„ att röka
 • Rengör och vĂ„rda din hy varsamt

Huden Àr det största organet i mÀnniskans kropp.
En vuxen mÀnniskas hud Àr i genomsnitt tvÄ kvadratmeter stor och vÀger fyra kilo. Huden skyddar mot UV-strÄlning, mekaniska skador och hjÀlper till att reglera kroppstemperaturen. Huden Àr ett sinnesorgan för kÀnsel, vÀrme, köld, smÀrta och tryck. Den Àr ocksÄ en skyddande barriÀr mot mikroorganismer och andra skadliga Àmnen som vill trÀnga in i kroppen.

Daglig vÄrd och skydd
Visst ska vi rengöra huden för att ta bort fett och smuts men det Àr viktigt att inte överarbeta rengöringen. Huden skapar sjÀlv det bÀsta skyddet för att fungera optimalt. Det kallas för naturliga syrabas eller skyddsmantel och bildas pÄ natten nÀr vi anvÀnder rena och naturliga produkter. För att bevara det naturliga skyddet ska inte huden tvÀttas pÄ morgonen, utan bara sköljas i svalt vatten för att fÄ bort nattens sömn. DÄ behÄlls det naturliga skyddet som kroppen har producerat. Hudens naturliga skyddsmantel gör att huden tÄl mer kyla samt förekomsten av brustna blodkÀrl minskar samt förebygger solskador och pigmentflÀckar. Det verkar Àven förebyggande för rynkor, linjer, sol- och frostskador samt hudsjukdomar.

Komplettera med naturliga fuktkrÀmer
Vissa hudvÄrdsprodukter innehÄller Àmnen som knappt gÄr att uttala och de Àr troligtvis inte sÀrskilt naturliga. NÄgon sa att man egentligen ska kunna Àta sina hudvÄrdsprodukter med tanke pÄ hudandning och att huden absorberar innehÄllet. VÀlj av de mest naturliga alternativen! Det finns idag mÄnga olika fina varumÀrken och hudvÄrdsserier baserade pÄ enbart naturliga rÄvaror, flera av dem Àr dessutom svenska.

Läs mer >>

 

HudkrÀmer med vitaminer tillför nÀring


HUDEN ÄR KROPPENS STÖRSTA ORGAN OCH ABSORBERAR ÄMNEN SOM KOMMER I KONTAKT MED HUDYTAN.

Huden kan ibland behöva stöd och hjÀlp för att hÄlla sig frisk och fungera optimalt. Vissa krÀmer och oljor tillför nÀringsÀmnen som har lÀkande egenskaper, tex vitaminer. A och E vitamin Àr de vitaminer som oftast finns i hudprodukter, de fungerar speciellt bra mot Äldrande och yttre pÄfrestningar.


A-vitamin
A-vitamin bromsar Äldrandeprocessen, stimulerar nybildning av celler, verkar uppmjukande och gör huden smidigare. KrÀmer med A-vitamin, retinol, Àr en skön medicinen för narig, rosig och irriterad hud. Den förebygger hudproblem. HjÀlper huden med spÀnst och elasticitet och passar bÀst för oss som vill bekÀmpa rynkor genom att öka kollagenet och tjockleken pÄ huden. A-vitaminkrÀm har en vetenskapligt bevisad effekt, hudens tjocklek kan ökas nÄgot och de fina linjerna kan minskas tack vare att hudytan strÀcks en aning. För att fÄ bÀst effekt Àr det bra att smörja dagligen under en lÀngre tid.

C-vitamin
C-vitamin stimulerar nybildningen av celler, cellaktiviteten och hudens cirkulation sÄ att vitaliteten befrÀmjas. C-vitamin verkar utjÀmnande pÄ stresslinjer och bleker vissa pigmentförÀndringar. huden fÄr ocksÄ en frÀschare ton och slÀtare struktur. Förebygger och bromsar Äldrandet och har reparerande förmÄga pÄ solskador. Eftersom vÄr naturliga produktion av kollagen minskar ju Àldre vi blir Àr C-vitamin ett bra sÀtt att behÄlla ett frÀschare utseende. KrÀmer med C-vitamin kan anvÀndas oavsett Älder och ger huden lyster, perfekt att anvÀnda nÀr huden kÀnns grÄ, trött, slapp och trÄkig. C-vitamin kan minska den lite glÄmiga fÀrg som kan uppstÄ nÀr vi blir Àldre.

E- vitamin
E- vitamin kallas ofta för ungdomsvitaminet dÄ det ger en gynnsam effekt pÄ trött och slapp hud. E-vitamin Àr en kraftfull antioxidant som hjÀlper cellerna att skydda sig mot fria radikaler. Fria radikaler Àr den största orsaken till hudens Äldrande. E-vitaminet gör huden slÀt och förbÀttrar hornskiktets förmÄga att binda vatten. HjÀlper till att ge huden en vacker lyster och ger Àven ett viss UV-skydd. Torr hud behandlas effektivt med E-vitamin.

Läs mer >>

 

HjÀlp mot torrt och frissigt hÄr!


HAR DU ETT TORRT OCH FRISSIGT HÅR SÅ ANVÄND BARA PRODUKTER MED ÅTERFUKTANDE EGENSKAPER.

Produkter eller kurer med protein tex Àgg, kan i vÀrsta fall göra hÄret hÄrdare vilket kan leda till att det bryts. AnvÀnd endast mjukgörande och milda schampon och balsam.

NÄgra tips för att vÄrda ditt hÄr lite extra: Blanda i nÄgra droppar ekologisk olja, tex sesam eller olivolja, i ditt hÄrbalsam och anvÀnd vid behov. Eller boosta Àven din hÄrinpackning med olja, anvÀnd ca en gÄng per vecka.

Gör en pre-schampo oljning innan tvÀtt. Applicera ekologisk olja i toppar och pÄ frissiga omrÄden. LÄt sitta i minst en halvtimme eller över natten. TvÀtta hÄret med schampo och avsluta med balsam i topparna.


 

Perfekt vacker


VAD INNEBÄR DET EGENTLIGEN ATT VARA VACKER?

Rent bildmĂ€ssigt vid en titt i veckotidningarna sĂ„ ska man helst vara ung, lĂ„ng, smal och vĂ€ltrĂ€nad samt ha en hĂ„rlös kropp. GĂ€rna ocksĂ„ ha symmetriska och ”klassiskt” vackra ansiktsdrag och ha kritvita, jĂ€mna tandrader. Hm, undrar hur mĂ„nga timmars arbete av stylister och frisörer som krĂ€vs innan bildtagning för att det ska bli sĂ„ dĂ€r perfekt vacker..? Dessutom sĂ„ retusheras sĂ„ gott som alla bilder i media idag.


Olika ideal
Modeidealen byts stÀndigt ut och har i alla tider vÀxlat och sett olika ut i olika kulturer. I vissa afrikanska stammar sÄ anses det inte ett dugg vackert att vara smal utan hÀr ska man vara rejÀlt rund och frodig för att uppfattas som attraktiv.

Karisma
Det mesta om skönhet handlar dock ÀndÄ om utstrÄlning. Den som tycker om sig sjÀlv, Àr lite lagom stolt och har integritet strÄlar ut det dÀr som inte gÄr att sÀtta fingret pÄ. MÀnniskan i sig behöver inte vara ett dugg bildskön men har det som ofta kallas karisma.

Sann skönhet kommer inifrÄn
Idag kan vem som helst boka tid för plastikoperationer som ju Àr det mest extrema sÀttet att förÀndra sin kropps figur eller sina ansiktsdrag. Egentligen Àr det ju helt fantastiskt att det idag finns sÄdana möjligheter och i vissa fall kanske det Àr att uppmuntra vid tex skador. Men för oss sk vanliga som har en och annan detalj som inte stÀmmer med vÄr tids ideal sÄ Àr det bÀst att komma ihÄg att en god sjÀlvkÀnsla inte sitter pÄ utsidan utan kommer inifrÄn. SÄ Àr man sugen pÄ att genomgÄ en kosmetisk operation för att kÀnna sig snyggare eller mer sÀker, sÄ rekommenderas att arbeta med att stÀrka sitt sjÀlvförtroende och sjÀlvkÀnsla.

Att förbÀttra sin hÀlsa och sitt utseende för sin egen skull kan vara sÄ roligt, intressant och hÀrligt. NÀr vi Àr glada och positiva sÄ ökar vÄr utstrÄlning vilket gör att vi uppfattas som vackrare. SÄ investera i det du kan för att mÄ riktigt bra!

Läs mer >>

 

ANNONSER

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Aktuell friskvćrd. Texter fćr kopieras om källan anges. Producerad av www.riffreklambyra.se.